Nuorten työpaja
Rauman nuorten työpaja on Rauman kaupungin yksikkö, joka tarjoaa työttömille nuorille harjoittelu- ja työllistämistukipaikkoja.
Työpajajakson aikana opit uusia taitoja, ja saat työkokemusta pajan eri työosastoilla töitä tehdessä. Työkokeilun ajalta saa työmarkkinatukea ja työllistämistuesta palkkaa.
Kuljetus- ja logistiikka
Kuljetus- ja logistiikkaosastolla saat valmennusta erilaisten tavaroiden kuljettamisesta ja siirtämisestä. Kuljetustehtäviin vakituisesti kuuluvat Rauman kaupungin kirjastoajot sekä työpajan posti- ja tukkuajot. Kuljetus- ja logistiikkatoiminta vastaa myös kaupungin kierrätyspisteiden tarkastamisesta ja huollosta. Lisäksi kuljetus- ja logistiikkatoiminnoissa osallistutaan Rauman kaupungin irtaimiston kierrättämiseen ja varastointiin.
Metalli
Metallityöosasto tarjoaa nuorelle mahdollisuuden tutustua metallialan perusteisiin. Työt ovat asiakastilauksia, mutta myös pajan omien tuotteiden kehittely on osa työtä. Osastolla valmistetaan muuan muassa takkasettejä, savustusuuneja, tuuletus- ja kuivaustelineitä ja muita metallirakenteita sekä tehdään korjaus- ja kunnostustöitä.
Puu
Puutyöosastolla pääset tutustumaan puuntyöstön perustekniikoihin ja saat perehdytyksen yleisimpiin puuntyöstössä käytettäviin koneisiin ja laitteisiin. Puutyöosastolla valmistettavat työt ovat pääasiassa asiakastilauksia, mutta myös pajan omien tuotteiden kehittely ja valmistus ovat osa työtä. Tuotteet voivat olla esimerkiksi pienimuotoisia rakennustöitä, huonekaluja tai linnunpönttöjä. Puutyöosastolla tehdään myös vanhojen huonekalujen tai rakenteiden kunnostus- ja korjaustöitä.
Kahvila ja keittiö
Työpajan kahvila- ja kettiötoiminta koostuu uimahallin ja kirjaston kahviloista sekä työpajan lounasruokalasta. Nuoret voivat hakeutua toimintaan oppimaan asiakaspalvelua, tarjottavien leipomusten ja ruokien valmistamista.
Media
Mediatyöosasto tarjoaa työttömille nuorille harjoittelu- ja työllistämistukipaikkoja. Työpajajakson aikana opit uusia taitoja ko.alalta ja saat työkokemusta. Pajajakson aikana saat myös tietoa työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista, opastusta omien jatkosuunnitelmien tekemiseen sekä toteuttamiseen ja tarvittaessa tukea arkielämään. Mediaosastolla voi suorittaa myös alan osatutkintoja ja suorittaa opintojen työharjoittelujaksoja.
Starttivalmennus
Starttiosasto on matalan kynnyksen pajatoimintaa nuorille, jotka tarvitsevat elämänhallinnallista tukea arjen haasteissa ja elämässä.
Starttiosasto on kuntoutumiseen keskittyvä ryhmä, jossa pääpainona on omien voimavarojen löytäminen ja elämäntilanteen kartoittaminen. Starttivalmennus on ryhmätoimintamuotoista matalankynnyksen valmennusta. Valmennuksen sisältö räätälöidään valmentautujien tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Toiminnan sisältö koostuu ryhmämuotoisesta keskustelusta, nuorten itse esille nostamista kiinnostuksen kohteista, luonnossa, liikkumisesta ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisesta.