Kerttu Horilan Kolme Sulotarta -veistos sijaitsee Rauman kanalissa keskeisellä paikalla Rauman kaupungintalon edustalla. Teoksessa on kuvattu toisinto antiikin mytologiaan kuuluvasta kolme sulotarta -teemasta.

Khariitit (sulottaret muinaiskreikaksi) olivat viehätysvoiman, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalattaria, jotka olivat jumalatar Afroditen seuralaisia. Yleensä heitä kuvataan olevan kolme: nuorin Aglaia (kauneus), Eufrosyne (ilo) ja vanhin Thalia (kukoistava onni). Afrodite oli Rakkauden, kauneuden, sulouden, hedelmällisyyden ja perhe-elämän jumalatar.

Horilan kanalissa ilakoivat sulottaret ovat maalattua pronssia. Antiikin teemaan oli alun perin yhdistetty kalevalaista tarua: teokseen kuului alkuaan puinen vene, josta kanaverkosta hahmoteltu vanha Väinämöinen tavoitteli kaunottarien suuntaan. Nyttemmin Väinämöis-hahmon veneineen on korvannut Sammakkoprinssi-teos.

Kolme Sulotarta -teoksesta ilmenee yksi Horilan taiteen keskeisimmistä teemoista, naiseuteen, naisen asemaan ja elämänkaareen liittyvien asioiden pohdinta.