Karin kampuksen ateria- ja siivouspalvelujen tuottajana on syyskaudella aloittanut ISS Palvelut. Palveluntuottaja valittiin syksyllä 2023 kilpailutuksella kaupunginhallituksen määrittelemien kriteerien mukaisesti.

Arvioiden mukaan yhteensä noin 2000 henkeä joko opiskelee, työskentelee tai vierailee Karin kampuksella joka arkipäivä. Siivottavia neliöitä on yli 20 000.

Kampuksen keittiössä valmistetaan ruuat Hj. Nortamon, Raumanmeren ja Naulan koulujen oppilaille ja Lyseon lukion opiskelijoille.

– Palvelut ovat pyörineet täysillä pari viikkoa ja aloituskankeutta on vielä osin nähtävissä. Kampuksen tilojen siisteys on puhututtanut, ja kouluruuasta on tullut palautetta niin puolesta kuin vastaan. Tämä on ymmärrettävää, sillä uudella toimijalla on uudet reseptit ja erilainen toimintamalli. Niin ISS kuin kaupunki seuraavat prosessien toimivuutta nyt tarkasti ja lisävarmistuksia tehdään, jotta kaikki saadaan toimimaan tarkoitetulla tavalla ja mahdollisimman nopeasti, Rauman kaupungin vt. palvelujohtaja Rami Iltanen kertoo.

 – Palautetta on saatu Kampuksen henkilökunnan jäseniltä niin ruokailun kuin siivouksen osalta. Kokemuksena on ollut, että ruuan laadussa ja maukkaudessa on toivomisen varaa, mutta ruuasta on myös pidetty. Siivouksen tasoon on kiinnitetty huomiota ja odotetaan tehokkaampaa toimintaa, Hj. Nortamon koulun apulaisrehtori Janne Malmelin toteaa.

ISS:n aluepäällikkö Marjaana Elkiön mukaan ruokalistalla huomioidaan valtakunnallisten ravitsemussuositusten lisäksi ruuan maukkaus, monipuolisuus ja kestävä kehitys. ISS seuraa ruuan maistuvuutta muun muassa ruokahävikin sekä oppilaspalautteen kautta. Kouluruokailua on tarkoitus kehittää jatkossa yhdessä koulujen edustajien kanssa.

Syksyllä ISS:llä on toiveena tavata huoltajia koulujen vanhempainilloissa. Kampuksen ateriatuotannon piirissä olevien oppilaiden huoltajille ja lukion opiskelijoille on lähetetty lisäksi Wilma-tiedotteet, joista löytyy linkki palautekyselyyn. Kyselyn kautta voi lähettää palautetta ja toiveita nimettömänä suoraan ISS:lle.

– Kouluruoka on asia, joka jakaa mielipiteitä, sillä erityisesti makukysymykset ovat hyvin yksilöllisiä ja osin myös paikallisia. Pikapalautteen antamiseksi kouluissa on hymynaama-mittari ja tarkempaa palautetta keräämme parhaillaan Wilman kautta lähetetyn kyselyn avulla, missä voi esimerkiksi ehdottaa omia lempiruokiaan. Kyselyn tulokset huomioidaan ruokalistan kehittämisessä, jotta mukaan saadaan jatkossa enemmän tuttuja ja toivottuja ruokia – ravitsemussuositukset huomioiden. Vastikään avautuneessa oppilasravintola Nerossa kouluruokaa pääsee maistamaan myös itse, sillä ravintola on kaikille avoin, Elkiö sanoo.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä